Fluctuațiile de greutate, sarcina, alăptarea, gravitația și înaintarea în vârstă afectează fermitatea și forma sânilor. Nu trebuie să porți mereu povara nemulțumirilor legate de aspectul bustului tău. Redă-ți încrederea în atuurile tale fizice.
Procedura de ridicare a sânilor, cunoscută în termeni medicali ca mastopexie si mai mult ca lifting mamar restabilește fermitatea pielii și corectează poziția decolteului.
În ce cazuri poți apela la intervenția de ridicare a sânilor?
Mastopexia se adresează femeilor care au sânii lăsați (ptozați) și care se simt nemulțumite de aspectul corpului lor. Din păcate, toate reprezentantele sexului frumos au această problemă inestetică mai devreme ori mai târziu. Masajele locale, cremele pentru fermitate si exercițiile fizice pentru piept nu vor stopa procesul, ci doar îl vor întârzia o perioadă scurtă. Intervenția chirurgicală este singura soluție care oferă rezultate vizibile și de durată.
Care sunt beneficiile procedurii de ridicare a sânilor?
Te vei bucura de mai multe avantaje în același timp, cu ajutorul mastopexiei:
- Ridicarea sânilor la nivelul dorit;
- Remodelarea formei sânilor cu accentuarea proiecției lor;
- Asocierea cu augumentarea mamară atunci când este cazul;
- Ascensionarea și micșorarea areolelor mamelonare;
- Dispariția zonelor hiperpigmentate din jurul areolelor;
- Oferirea de fermitate;
- Corectarea conturului sânilor;
- Nu afectează o viitoare alăptare
Ce trebuie să faci înainte de operație?
- evită fumatul și consumul de alcool cu două săptămâni înainte de intervenție;
- este interzisă administrarea aspirinei și a altor medicamente care o au în compoziție;
- evită să iei spirulină, vitamina E și gingko biloba pentru că pot crește riscul de sângerare în timpul intervenției;
- efectuați o ecografie mamară ori o mamografie.
În ce constă intervenția chirurgicală?
Se urmăresc două direcții în timpul operației de ridicare a sanilor: redarea fermității și asigurarea unei forme cât mai naturale a pieptului.
Intervenția chirurgicală a sânilor se realizează sub anestezie generală și durează în jur de 2-3 ore, după complexitatea cazului. În timpul procedurii se va elimina excesul tegumentar din jurul areolei sau se va face excizia excesului tegumentar în regiunea inferioară a sânului. Se va interveni și asupra areolei și a mamelonului pentru a le oferi un aspect natural și atrăgător.
Perioada postoperatorie
Pacienta trebuie să poarte timp de 2-3 luni un sutien elastic ori o bustieră după intervenția de ridicare a sânilor. Edemul, echimozele și disconfortul fizic vor dispărea treptat, într-o perioadă de 10-14 zile. Cicatricile vor fi mai vizibile în primele 2-3 luni, după care se vor deschide la culoare și nu vor mai ieși în evidență.
Reluarea lucrului se poate face la câteva zile, iar activitățile sportive trebuie evitate timp de o lună, în special dacă sunt mai solicitante.
Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator.
Prețul operației de ridicare a sanilor diferă in funcție de procedura si se stabileste după prima consultatie.
Dr Dan Calota
Medic Primar Chirurgie Plastica si Estetica